Kundvagn

Förbränningstoalett El-dorado Pro

Förbränningstoalett El-dorado Pro

Artikelnummer
2292
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
29 990 kr
st

Beskrivning

• Enkel att installera
• Hygienisk och användarvänlig
• Inget avlopp, tillåten överallt
• Enkel tömning,bara aska som slutprodukt
• Enkelt underhåll, mekaniska lösningar
• ”Click and release” teknologi på alla huvudkomponenter
• Sluten förbränningskammare, energieffektivt
• Semko-godkänd


Komfort i stugan
Med El-dorado förbränningstoalett kan du få närmast samma komfort som hemma även om stugan ligger långt från vatten och avlopp. Toaletten förbränner avfallet till miljövänlig aska med hjälp av hög värme. El-dorado är mycket lämplig till svenska stugor, fritidshus och andra bostäder där man har tillgång till ström men där anslutning för vatten och avlopp saknas. Asklådan töms efter ca en veckas användning. 

Driftsäkerhet och pålitlighet
Många stugor i Sverige ligger långt från allfartsvägarna. Driftsäkerhet, kvalitet och enkel service är bland toalettens stora fördelar.
Driftsäkerhet: Toaletten fungerar i alla temperatureroch kommer inte att lämna dig i sticket när det verkligen gäller! Elektriska komponenter är minimerade till vad som är absolut nödvändigt för att upprätthålla en god funktion.
Kvalitet: Toaletten är producerad i allra bästa rostfria stålkvalitet. Värmeelement och andra komponenter är av yppersta kvalitet vilket gör att du kommer att ha glädje av toaletten i många år. Toaletten är brandsäker, IPX4 (stänkskyddad), Semko-, Nemko och Fimko-godkänd.
Service: Enstaka komponenter måste med tiden bytas ut, men för att slippa att släpa med sig hela toaletten från stugan är alla komponenter av s.k. "click and release"typ vilket gör service och underhåll mycket enklare.
 
Funktion
En påse skall alltid placeras i toaletten för att säkerställa att avfallet faller ner i förbränningskammaren. Tryck på knappen efter toalettbesöket och förbränningen kommer att starta. Avfallet försvinner automatiskt ner i förbränningskammaren när man startar en förbränning med tryckknappen på toppen av toaletten. Tömning av asklådan görs enkelt i framkant av toaletten, det blir ca en kopp aska kvar efter en hel veckas användning!
Förbränningen drivs av ett termostatstyrt värmeelement på 1800 watt. En förbränning tar ca 60 minuter. Efter förbränning kommer värmeelementet stängas av och kylfläkten att gå tills toaletten är nedkyld. Själva förbränningen sker i en sluten kammare något som gör denna toalett till marknadens mest energieffektiva. Våra tester visar att El-dorado har lägre strömförbrukning än alla andra förbränningstoaletter på marknaden!

Innehåller: Toalett, ett paket med toalettpåsar och skruvar för att fästa toaletten.

Asklåda, volym:

3,5 liter

Kapacitet per dygn:

12 personer

Mått (B x D x H):

40 x 69 x 58 cm

Maximal effekt:

2200 W

Rörböjar:

1 x 90°, 2 x 45° (Max 6 m. rör)

Spänning:

230V 10A

Tilluft:

110 mm

Vikt:

33 kg

 

 

Produktinformation

Tillverkare
Okänd